Setari Cookie-uri

Cele 5 Pacate ale alimentatiei - Greseli fundamentale in nutritie

Alimentatia este mult modificata in zilele noastre, adoptarea unui stil de viata sanatos fiind din ce in ce mai greu.

Cele 5 Pacate ale alimentatiei – Greseli fundamentale in nutritie

Cele 5 Pacate ale alimentatiei

Mancam paine la fiecare masa

Din pacate in cultura romaneasca painea este un aliment de baza. Si nu este un aliment rau daca painea este facuta din faina integrala, sare, putin ulei extravirgin si drojdie. Painea din comert insa are numerosi aditivi toxici pentru organism.

Mai mult decat atat, painea se poate consuma cu preparate din legume, cerealele merg combinate cu legumele. Astfel supele, ciorbele, salatele pot contine crutoane de exemplu. Insa carnea nu este recomandat sa fie combinata cu paine sau alte creale, orez, cartofi – alimente bogate in glucide. Digestia devine grea si predispune organismul la ingrasare.

Mancam complicat

Alimentele preparate simplu sunt cele mai sanatoase. Un gratar cu aburi si o salata de cruditati, fara condimente cu exceptia piperului si sarii reprezinta un pranz ideal, chiar si un mic dejun ideal. O supa sau ciroba de legume, simpla, fara carne poate reprezenta un pranz de vara ideal sau o cina. Ouale fierte, consumate la cateva zile si fructe proaspete ca gustare in timpul zilei sunt alegeri bune in alimentatie.

Citește și:

Preparatele din comert, din restaurante, mancarea fast-food – toate sunt procesate intens, au multe condimente si grasimi in exces, dauneaza sanatatii si siluetei.

Sucuri si alte bauturi in afara de apa

Apa este cel mai bun lichid. Alte bauturi trebuie consumate in cantitati mult mai mici. Puteti consuma ceaiuri, cafea si lapte. Fructele - este indicat sa le consumati ca atare si nu sub forma de suc. Orice alta bautura din comert poate contine aditivi si substante toxice si este indicat sa o evitati. Ca alcool – vinul de casa, consumat o data la saptamana poate aduce un plus sanatatii.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.