Setari Cookie-uri

Cele 5 Pacate ale alimentatiei - Greseli fundamentale in nutritie

Alimentatia este mult modificata in zilele noastre, adoptarea unui stil de viata sanatos fiind din ce in ce mai greu.

Cate feluri de mancare consumi la o masa?

Ideal este ca la o masa sa consumati un singur fel de mancare. Doar daca faceti sport intens sau aveti o activitate fizica intensa oricare ar fi aceasta puteti consuma doua feluri de mancare la masa de pranz si poate chiar la cea de dupa-amiaza. Altfel omul are in zilele noastre o viata sedentara. Nu are nevoie de o cantitate foarte mare de alimente si nici de foarte multe calorii. Tot ce este in plus se depune sub forma de tesut adipos – obezitatea fiind considerata una din bolile secolului.

Mancam in fuga

Tot mai multi oameni au uitat de ritualul mesei, atunci cand te asezi linistit pe scaun, alungi grijile si nervii pentru a nu influenta organele digestive si savurezi mancarea mestecand mult, incet, astfel incat sa se dizolve in saliva si sa simti mai intens gustul si mirosul. Stomacul proceseaza mai usor alimentele mestecate bine si totodata va ajuta sa va saturati mai repede, sa nu va alimentati excesiv.

Citește și:

Multe persoane mananca repede, cu boluri alimentare mari, nemestecate bine, mananca in picioare sau la volan, la birou din cand in cand fragmentand masa si asa mai departe. Toate aceste manifestari reprezinta un stres pentru organism si au ca efect ingrasarea.

Un articol de Iulia Dibu - Specialist Nutritionist

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.