Cancerul - maladia secolului - a starnit numeroase studii si a dinamizat lumea medicala. O patologie atat de controversata se pare ca are la baza modernizarea stilului de viata, devierea de la alimentatia de baza - simpla, precum si expunerea la diferite noxe, radiatii si asa mai departe.
Sursa foto: shutterstock_7376083
Nu s-au stabilit inca acele cauze exacte ale cancerului, dar se stie ca o serie de factori predispun la aparitia acestei maladii:
- Fumatul
- Expunerea la radiatii
- Expunerea exagerata la soare
- Alimentele foarte procesate, prea grase, prajite sau cu coloranti ori alte substante chimice
- Somnul inadecvat
- Stresul
- Unele infectii
- Traumatismele repetate
In cazul alimentatiei, se pare ca o serie de alimente au rol protectiv impotriva cancerului iar altele ar favoriza aparitia acestei maladii.
Preparatele fast-food, alimentele prajite, alimentele procesate, cele cu coloranti, conservate (in special conservele metalice), preparatele de patiserie/ cofetarie, unele sucuri din comert, mezelurile, alimentele cu grasimi saturate, unele produse de panificatie – toate acestea contin substante toxice care pot favoriza cancerele.
Sursa foto: shutterstock_69052699
5 Alimente care tin cancerul departe
Fructele oleaginoase necoapte previn cancerul
Fructele oleaginoase contin multe uleiuri vegetale de foarte buna calitate. A coace aceste fructe oleaginoase este ca si cum ai praji uleiul – strici toate proprietatile acestor fructe.