Setari Cookie-uri

5 Alimente care tin Cancerul departe

Cancerul - maladia secolului - a starnit numeroase studii si a dinamizat lumea medicala. O patologie atat de controversata se pare ca are la baza modernizarea stilului de viata, devierea de la alimentatia de baza - simpla, precum si expunerea la diferite noxe, radiatii si asa mai departe.

fructele combat cancerul

Sursa foto: shutterstock_71310466

Fructele previn cancerul

Fructele contin fructoza si alte glucide de buna calitate, sunt bogate in antixodanti, au multe vitamine si minerale, fiind astfel utile in combaterea a mai multor tipuri de cancere precum:

  • cancer de colon, cancer gastric sau intestinal prin cantitatea de fibre continuta
  • fructele previn cancerul de piele prin cantitatea ridicata in betacaroten (piersici, gutui, caise, pepene galben – toate fructele rosii sau portocalii)
  • previn cancerele pulmonare prin cantitatea ridicata de vitamine pe care o contin etc

Este indicat sa consumati zilnic trei fructe proaspete si sa le variati de la o zi la alta. Variatia alimentatiei ca termen general este considerata o puternica “arma” impotriva cancerelor.

apa previne cancerul - parerea nutritionistului

Sursa foto: shutterstock_3606037

Apa vindeca si previne

Apa este foarte importanta pentru organism, practic fara apa nu am putea trai, apa fiind mediul principal in care se desfasoara toate procesele organismului. Conteaza insa si calitatea apei pe care o bem.

Citește și:

Se pare ca apa de calitate superioara este cea din mediile rurale care nu au sufeit industrializare (intoxicarea solului) – din fantanile cu apa potabila sau izvoarele cu apa potabila. Apa poate fi poluata si poate reprezenta o agresiune frecventa asupra organismului, de aceea este indicat sa cautati surse “curate” de apa, chiar daca nu este tocmai usor in zilele noastre sa le si gasiti.

Ca sfat de final, aveti grija ce ii “oferiti” organismului sa manance, sunt alegerile dumneavoastra. Daca veti fi atenti la fiecare aliment pe care alegeti sa il consumati, atunci cu siguranta va veti bucura de mult mai multe efecte pozitive asupra sanatatii si stilului de viata.

Va recomandam si alte articole:

21 simptome premonitorii ale cancerului pe care oamenii le ignora

Dieta anticancer - cum sa te feresti de maladia secolului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.