Setari Cookie-uri

Dieta RAW - regimul cu alimente crude

3.43 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este foarte sanatoasa
Poate fi urmata in orice patologie

Contra

Dificultate in preparare
Carenta unor nutrienti
Nu este indicata copiilor
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4 din 23 voturi

Dieta Raw sau dieta vegana reprezinta un stil alimentar bazat pe consumul excusiv de vegetale crude, avand la baza deci regimul vegetarian.

Care sunt dezavantajele dietei raw vegan?

Medicii au sesizat anumte carente in urma analizelor efectuate de-a lungul timpului celor care au ales dieta raw vegan.

Astfel veganii sunt predispusi la carente de vitaina B12, vitamina implicata in prevenirea aneiei, in sanatate sistemului nervos si in alte procese.

Veganii sunt mai predispusi la boli nervoase si neurologice prin carentele unor vitaine si imnerale importante la care se expun (de exemplu carenta de zinc a mai fost observata la vegani, carenta vitaminei D, carenta acizilor grasi si a unor aminoacizi).

Carenta de vitamina D la care veganii se expun poate duce in timp la scaderea densitatii osoase, osteoporoza, fracturi, iar muschii de asemenea pot suferi usoare atriofieri prin cantitatea scazuta de proteine pe care veganii o consuma.

Medicii recomanda celor care aleg dieta raw vegan sa asocieze si suplimentele alimentare si vitaminele pentru a evita o serie de carente la care sunt expusi.

Citește și:

De asemenea la vegani s-a mai observat o importanta lipsa a acizilor grasi esentiali omega 3, de aceea se recomanda ca acestia sa consume des fructe oleaginoase si seminte.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.