Setari Cookie-uri

Dieta care scade glicemia

3.21 (Ratingul specialistilor)

Pro

Sanatoasa
Usoara
Preventia unor complicatii diabetice

Contra

Trebuie personalizata
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.84 din 614 voturi

Glicemia este echilibrata la normal prin mai multe procese care intervin in metabolismul glucozei. Se inatmpla insa ca in anumite cazuri glicemia (cantitatea de glucoza din sange) sa fie afectata, asa se intampla de exemplu in cazul diabetului zaharat.

Dieta pentru diabetici

dieta diabet

Cea mai buna dieta pentru diabetici este cea individualizata. In tot cazul pentru diabetul zaharat insulinodependent (diabetul zaharat de tip I), alimentele trebuie bine echilibrate in nutrienti: lipide, glucide, proteine, vitamine, minerale si oligoelemente, iar la tratament se adauga in mod obligatoriu injectiile cu insulina.

In cazul diabetului zaharat de tip II principala modalitate de tratament consta in regimul alimentar, astfel ca vom dedica acest articol in special nutritiei in diabetul de tip II.

Diabeticul trebuie in primul rand sa ajunga la o greutate normala pentru ca adesea este supraponderal – tesutul gras accentuand rezistenta periferica la insulina, deci sustine diabetul.

Astfel ca de prima intentie dieta diabeticului este usor hipocalorica, cu mai putine proteine si saraca in alimente bogate in carbohidrati care se absorm rapid.

Citește și:

dieta diabet - regim diabetici

Dietoterapia in diabet

Alimentele sugerate in diabet:

  • Legumele sarace in carbohidrati sunt de baza: rosii, ceapa, castraveti, verdeata, morcovi, spanac, praz, andive, fasole verde, salataetc.
  • alimentele bogate in amidon sunt indicate mai rar si in cantitati mai mici: cartof, fasole uscata, orez, cereale, paine etc.
  • oua, aproximativ 3/saptamana;

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.