Tu cum manaci? Cat mananci? Care este starea ta de spirit atunci cand iei masa? Savurezi sau infuleci? Iti plac alimentele grase? Stii care sunt motivele pentru care mananci?
Ateroscleroza si boli de inima
Ateroscleroza este o boala caracterizata prin acumularea de grasimi in peretele elastic al arterelor, avand ca rezultat pierderea elasticiatii peretelui arterial, micsorarea lumenului pe unde circula sangele precum si predispozitie la formarea cheagurilor de sange pe placa de aterom, ceea ce face ca vasul sa poata fi obstruat, rezultand infarcte: infarct miocardic, infarct pulmonar, accidente vasculare cerebrale, infarcte retiniene etc.
Obezitate si diabet
Consumul excesiv de alimente si nu doar de grasimi conduce la obezitate. Din pacate obezitatea creste rezistenta periferica la insulina si totodata tesutul gras functioneaza ca o glanda endocrina, astfel ca obezitatea predispune la diabet zaharat de tip II.
Afectiuni renale
Afectiunile renale sunt favorizate de consumul excesiv de carne/branzeturi si foarte scazut de fructe si legume crude, consumul exagerat de ceaiuri sau sucuri din comert.
Persoanle cu un astfel de regim se pot confrunta cu pietre la rinichi, nisip la rinichi, dar si alte patologii renale secundare sau nu litiazei renale.
Afectiuni osoase
Alimentatia saraca in fructe si legume crude, precum si in lactate si branzeturi expune persoana cu un astfel de regim la riscuri osoase pe termen lung, cum ar fi demineralizare osoasa si osteoporoza incepand de la varsta a doua.
Englezii considera ca preventia osteoporozei incepe inca de la 20 de ani.
Foto: Shutterstock.com