Setari Cookie-uri

Bolile alimentatiei: 8 Boli produse de mancare

Tu cum manaci? Cat mananci? Care este starea ta de spirit atunci cand iei masa? Savurezi sau infuleci? Iti plac alimentele grase? Stii care sunt motivele pentru care mananci?

Afectiuni ale sistemului nervos

Bolile la care esti predispus in functie de alimentatie - afectiuni sistem nervos

O alimentatie saraca in fructe si legume crude, dar bogata in alimente grase, de origine animala si in alimente semipreparate, fast-food, conduce la tulburari nervoase precum depresie, anxietate si se poate ajunge pana la dementa. Se pare ca si boala Alzheimer ar avea la baza o alimentatie inadecvata.

Afectiuni la nivel digestiv

Adesea o alimentatie prea acida, bogata in mancaruri grase, prajite si in alimente cu continut ridicat de zahar sau cafeina – o astfel de alimentatie agreseaza mucoasa digestiva. Chiar si bauturile acidulate sunt daunatoare, mai ales la copii.

O alimentatie inadecvata poate produce gastrita, ulcer gastric sau duodenal, iritatia intestinului subtire si a colonului, constipatie, hemoroizi, cancer gastric sau cancer de colon, chiar si parazitoze intestinale daca nu se respecta regulile de igiena alimentara.

Citește și:

Afectiuni dentare

Aceia care respecta riguros igiena orala sunt surprinsi de aparitia cariilor. Cariile nu apar doar din lipsa igienei orale, ci si printr-o alimentatie inadecvata.

Totodata alimentatia este cea care da culoarea dintilor. Astfel ca un fumator de exemplu nu va avea niciodata dintii la fel de albi ca un nefumator cu aceeasi dieta.

O alimentatie bogata in fructe si legume crude, precum si in alimente cu continut ridicat de calciu ajuta la mentinerea sanatatii orale si la dobandirea unor dinti mai albi.

Mancati sanatos, alegerile alimentare de dumneavoastra depind. Uitati de scuzele precum: nu am timp, trebuie sa mananc pe fuga, nu prea gasesc ce sa mananc etc. Alegeti fructe sau legume, branzeturi, supe/ciorbe si renuntati la preparate prajite, fast-food si sosuri de orice fel. Dulciurile si ele trebuie eliminate din alimentatie, precum si biscuitii sau alte “rontanele”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.