Setari Cookie-uri

Alimente care scad temperatura corpului

Alimentele care scad temperatura corpului sunt ideale pe timp de vara. Este important de retinut ca in general alimentele neacide si bogate in apa au efectul de a scadea temperatura corpului, aceasta pentru ca nu provoaca agitatie (care creste temperatura corpului), sunt usor de digerat si totodata apa este mediul principal cu ajutorul caruia organismul reuseste sa isi regleze temperatura.

Castravetii, dovleceii, varza - scad temperatura corpului

Aceste legue fie au o cantitate importanta de apa si sunt neacide, fie contin substante active care ajuta corpul in reglarea temperaturii. Varza nu contine multa apa, insa este foarte activa. Varza este considerata ca a fi unul din cele mai complete alimente din punct de vedere nutritional.

Va propunem sa cititi si: Varza alba - o minune naturala

Castravetii si dovleceii sunt bogati in apa si substante active, iar o salata care sa contina dovlecei si castraveti este ideala vara, in timpul zilei, cand sunt cele mai mari temperaturi.

Atentie la legumele acide, acestea trebuie consumate in cantitate mai mica, dar nu excluse din alimentatie: ceapa, rosiile. Puteti adauga toate aceste legume la o salata si putina branza taiata cuburi – iata o masa perfecta pentru pranz in zilele toride. Puteti inlocui branza cu peste, dar in acest caz trebuie sa adaugati si lamaie.

Citește și:

Conopida si gulia

Tot din familia cruciferelor conopida si gulia consumate in stare proaspata in salate ajuta atat la slabire si mentinerea sanatatii, cat si la scaderea temperaturii corpului. Puteti face o salata de crucifere cu putin ulei extravirgin de masline si zeama de lamaie, precum si marar proaspat.

Ceaiul verde scade temperatura corpului

Ceaiul verde consumat rece sau chiar cu gheata scade temperatura corpului, fiind o bautura indicata pe timp de vara. Atentie insa, nu exagerati in ceea ce priveste cantitatea, pentru ca va poate afecta somnul. Doua cesti de ceai verde pe zi sunt suficiente, iar acestea trebuie baute intotdeauna dupa masa pentru ca ceaiul verde creste foarte mult aciditatea si baut pe stimacul gol va poate crea probleme de sanatate.

Ceaiul verde are totodata si efect laxativ, ajutand in combaterea constipatiei. Pentru ca ceaiul verde contine cafeina, poate inlocui cafeaua si totodata ajuta in curele de slabire si la eliminarea celulitei. Ati observat ca majoritatea produselor de slabire si anticelulitice contin cafeina?

Citește și:

Va recomandam sa cititi si alte informatii despre ceaiul verde:

Beneficii ceai verde

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.