Setari Cookie-uri

Alimente care scad temperatura corpului

Alimentele care scad temperatura corpului sunt ideale pe timp de vara. Este important de retinut ca in general alimentele neacide si bogate in apa au efectul de a scadea temperatura corpului, aceasta pentru ca nu provoaca agitatie (care creste temperatura corpului), sunt usor de digerat si totodata apa este mediul principal cu ajutorul caruia organismul reuseste sa isi regleze temperatura.

Menta – un puternic efect racoritor

Menta prezinta un puternic efect racoritor, fiind considerata alimentul cu cea mai mare capacitatea de scadere a temperaturii corpului. Pentru ca are un efcet de “racoare” si calmare, menta este folosita in foarte multe produse, de la gelurile medicale antiinflamatoare sau de calmare, pana la pastilele pentru dureri de gat sau chiar guma de mestecat.

Menta are totodata o aroma foarte placuta si elimina stresul. Vara este recomandat sa consumati meta proaspata in salate de fructe, in limonada, in inghetata de casa. Menta nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de vara.

Cititi si:

Menta, aroma sanatatii

Spanacul si salata verde

Atat spanacul cat si salata verde prezinta un continut ridicat de magneziu, dar si alte vitamine si minerale. Rolul racoritor este dat de o serie de substante active care ajuta organismul in procesul de termoreglare.

Citește și:

In zilele toride, puteti consuma preparat cu spanac sau salate bogate in legume si salata verde.

Fructele de padure

Fructele de padure contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul. De asemenea fructele de padure scad temperatura corpului si este indicat sa le consumati proaspte si reci. Le puteti combina cu iaurt.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.