Setari Cookie-uri

5 Alimente care ingrasa

Alimentele trebuie atent alese la fiecare masa astfel incat sa avem un aport echilibrat de nutrienti, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.

Din pacate insa adesea alimentele care “dau dependenta” si ne plac cel mai mult sunt tocmai cele pe care ar trebui sa le evitam caci au multe calorii si ne ameninta sanatatea.

Sunt si persoane care au gusturi sanatoase sa zicem asa, care poftesc la fructe, legume si o serie de alimente sau preparate sanatoase, insa aceste persoane sunt rare si au astfel de guturi datorita unei educatii riguroase sau poate au o afectiune care i-a determinat sa manance sanatos o buna perioada de timp (de exemplu un sept al vezicii biliare face ca persoana cu aceasta malformatie sa nu prefere alimentele grase sau prajite – deci acest mic defect ii aduce numai bine; sau o persoana cu stomacul sensibil nu va manca niciodata preparate grele sau mult la o masa).

alimente care ingrasa

Toamna ingrasa

Dintre toate anotimpurile, sunt studii care arata ca cel mai mult luam in greutate in anotimpul culorilor calde. Acum e vremea de placinta, de dulcirui cu fructe, de foietaje laga cafea caci vremea e frumoasa si ne place sa o bem in aer liber etc.

Citește și:

Alimente care te ingrasa

Exista o serie de alimente pe care cu singuranta le-ati consumat cel putin o data cu placere si care ar trebui sa ramana o ocazie in obisnuintele culinare.

Preparatele prajite

In fruntea listei stau preparatele prajite, tocmai pentru ca este destul de greu sa le evitati:
- se gasesc in orice meniu la restaurant;
- sunt foarte usor de gatit si adesea repezinta o alternativa usoara acasa;

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.