Setari Cookie-uri

5 Alimente care ingrasa

Alimentele trebuie atent alese la fiecare masa astfel incat sa avem un aport echilibrat de nutrienti, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.

De ce ingrasa aceste alimente? In primul rand sunt pline de toxine rezultate prin prepararea termica a uleiului (doar uleiul de palmier extravirgin nu isi modifica proprietatile la prajire). Apoi uleiul este foarte caloric, nu ar trebui sa consumam mai mult de o lingura pe zi!

Mai mult decat atat de obicei prajim alimente grele: carne, oua, carne tocata cu grasimi. Iata inca un motiv pentru care preparatele prajite sunt adevarate “bombe calorice”.

alimente care ingrasa

Untul si margarina cu grasimi hidrogenate

Untul este bogat in grasmi saturate, grasimi care se depun in depozite si care totodata ne afecetaza si sanatatea. Margarina cu grasimi hidrogenate, atentie – chiar daca provin din grasimi vegetale – este foarte nociva pentru sanatate, practic cele mai rele grasii sunt cele hidrogenate. Din pacate aceasta margarine sunt consumate si de copii.

Citește și:

Cititi eticheta margarinelor, daca este mentionat ca grasimile sunt hidrogenate, evitati acel produs.

alimente care ingrasa

Cerealele rafinate

Exista doua categorii de cereale: unele bune si unele... rele. Astfel ca cereaelele integrale sunt deosebit de utile organismului si nu ingrasa. Aici includem painea din faina integrala (sa scrie pe eticheta la ingredente ca este obtinuta numai din faina integrala – verificati pentru ca unele sortimente au 10% fana integrala, chiar daca painea se numeste “integrala), fulgii din bob zdrobit (cum sunt cei de ovaz de exemplu).

La celalalt pol se afla cerealele rafinate, precum acele cereale cu ciocolata de diverse forme sau orice produs care contine faina alba.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.