Setari Cookie-uri

Cum sa mananci sanatos la birou

Programul suprasolicitant, dar si stresul de zi cu zi face ca alimentatia noastra sa devina tot mai nesanatoasa. Repercursiunile unei alimentatii inadecvate nu au ecou doar in privinta siluetei, ci si aupra sanatatii.

Salate

Salatele, pentru a reprezenta o masa, trebuie sa fie echilibrate, mai exact nu foarte acide. In acest sens flositi mai putine rosii, ceapa si evitati otetul – puteti folosi putina zeama de lamaie pentru a acri daca doriti.

Salatele pot contine branza, salata verde, boabe de porumb, mazare, dovlecel, ciuperci, masline, castravete, rosii etc., iar ca si condimente se folosesc cele naturale: patrunjel si/sau marar proaspat, cimbru, busuioc sau chiar menta daca salata permite.

Puteti inlocui branza cu peste sau cuburi de piept de pui. NU folositi mezeluri. Puteti adauga cel mult o limgura de ulei de masline extravirgin la o salata si putina sare. Aca adaugati mai mult ulei, salata va deveni hipercalorica si nu veti elimina surplusul de kilograme, poate chiar veti acumula in greutate.

Nu consumati paine la salata si nu adaugati sosuri – cel mult iaurt simplu.

Citește și:

Preparate din carne cu garnitura

Daca alegeti sa nu puneti in salata carne/branza – adica proteine de origine animala, atunci puteti alege un preparat care sa le contina. Puteti consuma carne la gratar (cu aburi nu cu fum) ori preparata la cuptor sau prin aburi.

Nu se recomanda sa asociati carnea cu fainoase sau amidonoase (orez, cartof, paste, paine, cereale) si nici cu alte tiprui de grasimi – de exemplu cascaval.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.