Setari Cookie-uri

Meniul unei scoabe: ritualuri alimentare

Pentru ca cea mai buna prietena a mea a fost dintotdeauna slaba, am inceput sa observ inca de cativa ani ca exista diferente serioare intre meniul ei si al meu.

meniul unei slabanoage: cum sa mananci sa fii slab
Iar cand zic diferente nu ma refer doar la faptul ca ea obisnuieste sa manance altceva, ci si la alegerile pe care le face, la cat mananca, cat de des si mai ales cum!

Ritualul mesei la o scoaba

Intre timp am observat ca “ritualul” ei la masa este de fapt comun si cu al altor colege (doar 2) slabanoage. Atunci am inteles ca exista un comportament alimenat comun intre femeile slabe si va voi impartasi si voua din constatire mele, pentur ca in cazul meu au functionat si am cu 20 de kilograme mai putin decat acum 3 ani si mai mult nu am de unde da jos.

meniul unei slabanoage: cum sa mananci sa fii slab

O scoaba alege alimentele sanatoase

De exemplu ma aflam cu aceasta prietena pe care o voi intitula A. la o petrecere. Masa era plina de prajituri care mai de care mai apetisante si de foietaje, iar intr-un colt intr-un castron se afla o ramasita de gutuie caci resutl fusese pusa la vinul fiert care se pregatise. Ea s-a uitat peste masa, a strambat din nas si cand a vazut gutuia a inhatat-o. Atunci eu, cu un platou cu 3 prajituri in brate, am constatat ca nu voi fi niciodata slaba daca nu imi schimb comportamentul alimentar. Nici macar nu vazusem gutuia!

Citește și:

Da, A. alege intotdeauna varianta sanatoasa si culmea ii si place. Alege o salata in locul unui preparat greu, iar dintr-o friptura abia ciuguleste. Ii plac fructele pe care le alege cu placere in locul unei ighetate. Spre exemplu eu mi-am luat un profiterol, iar ea un pahar de zmeura! Evident ca fiecare inghititura din acea delicioasa inghetata mi-a stat in gat! Si da, zmeura ei era buna! De ce n-am ales ca ea?

In timp am inceput sa fac alegerile “bune”. Initial cu greu, controlat, amenintandu-ma in gandul meu ca o sa ajung sa fac diabet ca mama daca nu slabesc. Va asigur ca dupa un an de alegeri sanatoase ciocolata nici nu va mai place (eu ma simt rau acum daca mananc mai mult de 3 patratele, iar o prajitura intreaga nu mai pot manca – probabil mi-am detoxifiat organismul si nu mai suporta alimentele toxice).

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.