Setari Cookie-uri

Meniul unei scoabe: ritualuri alimentare

Pentru ca cea mai buna prietena a mea a fost dintotdeauna slaba, am inceput sa observ inca de cativa ani ca exista diferente serioare intre meniul ei si al meu.

O scoaba mananca incet

meniul unei slabanoage: cum sa mananci sa fii slab Rareori A. manca in picioare, de obicei trebuia sa fie asezata si apropape niciodata nu acorda atentie mancarii. Infuleca un mar citind un ziar sau sorbea supa facandu-si agenda. Stim ca nu e bine sa facem altceva in timp ce mancam, dar ce facea ea avea doua rezultate:

  • Unul: nu se concentra pe gustul mancarii, ceea ce in cazul meu se intampla, eu savuram, infulecam, aproape ca nu mestecam si deci terminam de mancat in 5 minute, ea intr-un sfert de ora;
  • Si doi: manca lent. Eu ma plictiseam asteptand-o si ea mai avea jumatate de portie. Normal ca in timpul asta eu as fi mancat si altceva, dar ea... nu. Dupa ce tot mesteci atata vreme pe de o parte apare senzatia de satietate si pe de alta parte iti protejezi stomacul.

O scoaba mananca "disociat"

Cand spun “scoaba” o spun cu drag, asa ii spun eu lui A., cu drag si o usoara invidie, asadar sper sa nu fiu inteleasa gresit. Ziceam ca mananca disociat in urmatorul sens: daca mananca un gratar cu salata, mananca intai gratarul, apoi salata, deci... “pe straturi”, disociind alimentele la o masa.

Citește și:

Nu mananca paine

Nu ii place deloc painea, o consuma rar doar la preparatele cu sosuri. Nu mananca sandwichuri, micul dejun consta in legume sau fructe ori un lapte cald. Niciodata nu bea cafeaua pe stomacul gol si nu sare micul dejun. Rareori mananca cereale cu lapte sau iaurt.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.