Cancerul – un cuvant ce trezeste fiori reci. Din pacate in zilele noastre cancerul este tot mai frecvent, desi s-au implementat sisteme de screeening pentru depistarea precoce a unor tipuri de cancer. De asemenea marea majoritate a cancerelor pot fi vindecate daca sunt depistate precoce si unele dintre acestea chiar pot fi prevenite. Si totusi aceasta boala continua sa faca tot mai multe victime.
Alimentatia se pare ca joaca un rol important in patologia canceroasa, in special cu privire la cancerele digestive: de stomac, de colon, colorectal etc. Alimentele sanatoase aduc energie corpului si sporesc imunitatea, ceea ce ne face mai rezistenti in fata factorilor de agresiune celulara.
Ce alimente si plante sunt considerate a avea un potential puternic anticanceros?
Ca o regula generala alimente consumate trebuie sa fie cat mai naturale, nemodificate genetic. Natura ne ofera cele mai bune remedii impotriva majoritatii bolilor, iar abaterile prin folosirea substantelor acceleratoare a cresterii sau modificarile genetice duc la pierderea unor proprietati nutritive.
Legumele proaspete si verdeata
Cele mai bune legume care protejeaza impotriva cancerului sunt cele rosii, galbene, verzi si mov:
- Varza;
- Salata verde;
- Broccoli;
- Rosiile;
- Morcovii;
- Usturoiul ;
- Ceapa;
- Ardeiul gras si ardeiul capia;
- Vanata;
- Telina;
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Opțiuni sănătoase de la Herbalife pentru un mic dejun care îți dă energie și te menține în formă
- Câte calorii are mazărea și de ce este recomandat să o introducem în meniul nostru obișnuit?
- Importanța hidratării: beneficiile apei în organism și cum optimizezi consumul
Dintre verdeturi au efect puternic anticancerigen:
- Mararul;
- Patrunjelul;
- Cimbrul;
- Leusteanul;
- Busuiocul;
- Oregano;
Foto: Shutterstock.com