Alimentatia se pare ca joaca un rol important in patologia canceroasa, in special cu privire la cancerele digestive: de stomac, de colon, colorectal etc. Alimentele sanatoase aduc energie corpului si sporesc imunitatea, ceea ce ne face mai rezistenti in fata factorilor de agresiune celulara.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

alimente care previn cancerul/alimente anticancer

Ce alimente si plante sunt considerate a avea un potential puternic anticanceros?

Ca o regula generala alimente consumate trebuie sa fie cat mai naturale, nemodificate genetic. Natura ne ofera cele mai bune remedii impotriva majoritatii bolilor, iar abaterile prin folosirea substantelor acceleratoare a cresterii sau modificarile genetice duc la pierderea unor proprietati nutritive.

Legumele proaspete si verdeata

Cele mai bune legume care protejeaza impotriva cancerului sunt cele rosii, galbene, verzi si mov:

  • Varza;
  • Salata verde;
  • Broccoli;
  • Rosiile;
  • Morcovii;
  • Usturoiul ;
  • Ceapa;
  • Ardeiul gras si ardeiul capia;
  • Vanata;
  • Telina;

alimente care previn cancerul/alimente anticancer

Dintre verdeturi au efect puternic anticancerigen:

  • Mararul;
  • Patrunjelul;
  • Cimbrul;
  • Leusteanul;
  • Busuiocul;
  • Oregano;

Foto: Shutterstock.com

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: