Setari Cookie-uri

7 Obiceiuri bune care te feresc de CANCER

Se pare ca aceasta maladie este declansata in special de factorii de mediu sau stilul de viata si mai putin de predispozitia genetica a oamenilor.

Expunerea sanatoasa la soare

expunerea la soare si cancerul de piele Soarele este un adevarat panaceu daca stim sa ne expunem corect, dar poate deveni un dusman de temut daca exageram expunerea.

Soarele este stimulentul natural al productiei de vitamina D care porneste de la nivelul pielii sub influenta razelor solare. Tot soarele se pare ca are un rol puternic in determinarea tonsului psihic, iar lumina sa, considerata cea mai buna lumina pentru ochi, produce secretia unor substante cu rol pozitiv la nivel cerebral.

Se stie deci ca Soarele are un rol vital pentru noi. Dar daca va expuneti exagerat, in special la plaja, riscati sa aveti parte de mai multe efecte nedorite:

  • Scaderea imunitatii;
  • Aparitia insolatiei;
  • Aparitia herpesului sau a candidozei (prin scaderea imunitatii);
  • Modificarea canceroasa a alunitelor de pe corp;
  • Imbatranirea pielii si aparitia ridurilor;
  • Scaderea acuitatii vizuale (de aceea este indicat sa purtati ochelari de soare cu protectie pentru razele ultraviolete);
  • Insolatia etc.

Consumul a 2 litri de apa pe zi

Cel mai bun lichid pentru mentinerea sanatatii este apa plata. Puteti adauga in apa, pentru un efect antioxidant mai puternic, zeama de lamaie proaspata: la o cana de apa adaugati o lingurita de zeama de lamaie.

Citește și:

Consumati aproximativ 2 litri de apa pe zi pentru a mentine sanatatea sistemului excretor, dar si mediul de schimb metabolic. In felul acesta evitati acumularea toxinelor in organism si implicit efectul lor cancerigen.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.