Setari Cookie-uri

7 Obiceiuri bune care te feresc de CANCER

Se pare ca aceasta maladie este declansata in special de factorii de mediu sau stilul de viata si mai putin de predispozitia genetica a oamenilor.

Sportul

Se pare ca nu putem inlocui sportul cu nimic. Reactia extraordinar de benefica pe care organismul o are in timpul sportului nu se poate obtine prin nicio alta metoda.

Sunt recomandate sporturile care va mentin pozitia corecta a coloanei vertebtrale si care va lucreaza amplu corpul, folosin mai multe grupe de muschi simultan: inotul, dansul, baschetul si alte sporturi de teren, gimnastica, atletismul etc.

beneficiile anticancerigene ale sportului

Odihna corespunzatoare

In timpul somnului au loc procese de regenerare si refacere a organismului, celulele corpului isi incarca rezervele energetice si sistemul endocrin isi regleaza tonusul.

Am putea spune ca fara un somn corect sanatatea nu se poate mentine. Ce inseamna un somn corect? Ei bine, odihna trebuie sa aiba loc intre orele 23:00 si 05:00 cel putin, dar este de preferat sa dormiti 8 ore pe noapte. In camera stimulii liminosi si auditivi trebuie sa lipseasca. De exemplu nu este indicat sa dormiti cu televizorul sau calculatorul aprins. Nici lumina aprinsa nu este favorbabila, pentru ca in timpul somnului, daca pleoapele nu sunt strabatute de lumina, o glanda situata in cutia craniana si numita epifiza, secreta substante cu rol fascinant in mentinerea sanatatii fizice si psihice. Aceasta glanda este inca un mister, cercetatorii nu au reusit sa descopere inca toate functiile epifizei.

Citește și:

beneficiile somnului

Evitarea fumatului

Fumatul este sigur cancerigen. Mai mult decat atat, se pare ca orice se fumeaza are rol daunator asupra plamanilor. Hartia arsa prezinta cele mai multe substante cancerigene. Daca va ganditi la narghilea, nici aceasta nu este sanatoasa, chiar daca este mai putin daunatoare decat fumatul de tutun.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.