20 de alimente miraculoase care lupta impotriva cancerului Usturoi

Studiile au aratat ca persoanele care consuma cu regularitate usturoi crud, (care contine compusi cu sulf ce determina distructia celulelor tumorale) au un risc mai scazut de a dezvolta cancer.

Efectul preventiv se refera indeosebi la cancerele de sistem digestiv: esofag, stomac, colon, ficat.

Usturoiul creste imunitatea naturala si are efect antibacterian, asupra Helicobacter pylori, bacteria asociata cu o crestere a riscului de a dezvolta cancer gastric.

“Doza” recomandata pentru efectul anti-cancerigen este de un catel de usturoi pe zi!

Fructe de padure

Fructele de padure (afine, zmeura, mure, coacaze) contin antioxidanti puternici (vitamina C, antocianine) care impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, precum si dezvoltarea celulelor cancerigene.

Antocianinele au inhibat dezvoltarea celulelor canceroase in cazul leucemiilor, tumorilor de colon si plamani.

Tomate

Anumite studii au aratat efectul protector al rosiilor impotriva cancerului de prostata.

Efectul anticancerigen al rosiilor se datoreaza unui antioxidant din structura lor, denumit licopen si vitaminei C.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: