Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor Beneficiile muraturilor

Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla - sugereaza Garbo.ro.

In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.

Muraturile contin urmatoarele vitamine:

    Vitamina C Vitamina A Vitamine din complexul B

Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.

Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).

Muraturile sunt bogate in antioxidanti:

    Vitamina C Vitamina A Vitamina E Zinc

Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: