Pasi medicali daca vrei sa incepi o DIETA

Pasi medicali daca vrei sa incepi o DIETA
Kudika
5 Aprilie 2013

Atunci cand ne propunem sa incepem o dieta, este important sa intelegem ca mai multi factori asociati pot duce la cresterea in greutate, motiv pentru care este posibil ca o schimbare asupra regimului zilnic sa nu fie suficienta pentru a dobandi silueta dorita.

Pasii medicali pe care ar trebui sa ii urmezi inainte de a incepe o dieta

In primul rand inainte de a face schimbari importante in regimul alimentar trebuie sa stii daca sanatatea iti permite aceste schimbari, precum si daca supraponderabilitatea este determinata doar de dieta si sedentarism si nu sunt asociate si alte cauze medicale.

Analize de care ai nevoie pentru a incepe o dieta

Pentru a evalua starea de sanatate este necesar sa faceti o serie de investigatii astfel:

Hemoleucograma

Este o analiza de sange foarte utila pentru ca poate decela o anemie sau unele infectii. Anemia impune un anumit tip de regim, mai ales daca vorbim de o anemie feripriva sau pernicioasa, astfel ca orice dieta aleasa trebuie sa tina cont de necesarul organismului privind fierul si alti nutrienti de care are nevoie.

Apoi, daca exista o infectie, aceasta trebuie tratata. Uneori se intampla ca unei infectii mai grave sa ii fie asociat un anumit tip de regim – dietoterapie. De exemplu infectiile hepatice.

Alte analize medicale de laborator

Analizele de laborator precum glicemie (poate decela un diabet care impune un anume tip de regim), bilirubina, creatinina, VSH, uree, acid uric, calciu (total si ionic), precum si analize pentru alti nutrienti cum ar fi magneziu sau fier sunt necesare am putea spune in mod uzual.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri