Setari Cookie-uri

Pasi medicali daca vrei sa incepi o DIETA

Atunci cand ne propunem sa incepem o dieta, este important sa intelegem ca mai multi factori asociati pot duce la cresterea in greutate, motiv pentru care este posibil ca o schimbare asupra regimului zilnic sa nu fie suficienta pentru a dobandi silueta dorita.

Ecografia abdominala totala

Ecografia abdominala aduce informatii pretioase cu privire la organele aflate in abdomen. Astfel se pot decela boli ale ficatului, ale rinichilor, pietre la fiere, alte patologii ale vezicii biliare, boli genitale, existenta unei sarcini etc.

Spre exemplu o persoana care prezinta pietre la fiere (litiaza biliara) trebuie sa urmeze un anumit tip de regim astfel incat sa nu favorizeze marirea pietrelor sau formarea altora ori complicatia acestora cu inflamarea colecistului, pancreatita (daca se elimina pietrele si infunda coledocul) etc.

O litiaza renala impune de asemenea o dieta specifica (daca se poate e indicat sa se deceleze si tipul de calculi) precum si un regim hidric.

Analize si investigatii pentru aparatul cardiovascular

Sunt indicate masurarea alurii ventriculare, a tensiunii, precum si efectuarea unei ECG (electrocardiograma). Aceste investigatii aduc informatii despre starea inimii si a aparatului circulator.

Citește și:

Spre exemplu o persoana cu tensiune fluctuanta sau tensiune mai mare decat la normal, ori cu modificari ischemice pe ECG va trebui sa evite anumite diete si de asemenea trebuie sa adopte un regim alimentar cat mai potrivit starii de sanatate.

Analize si investigatii pentru tulburari endocrine

Sunt necesare analize pentru tiroida, cu atat mai mult cu cat in tara noastra afectarea glandei tiroida este foarte frecventa. Se pot doza hormoni ca free-T4, T3, dar si anticorpii ATPO (pentru tiroidita autoimuna Hashimoto).

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.