Va propunem cele mai bune idei si sfaturi pe care sa le urmati la restaurant, astfel incat sa va pastrati silueta si sanatatea.

La DIETA: 9 Sfaturi pentru iesirile in oras

Alege preparate cu cat mai putine combinatii alimentare

Cu cat un preparat contine mai putine ingrediente, cu atat sansa de a nu combina neadecvat grupele alimentare este mai mica. Trebuie sa stii ca pana si o salata poate avea peste 1000 de calorii , de aceea iti recomandam sa alegi cea mai simpla salata din meniu.

Alege preparate care combina alimente din aceeasi grupa alimentara

Exista o serie de combinatii alimentare care nu sunt benefice siluetei: combinarea grasimilor cu proteine (carne cu ulei, oua cu smantana, unt cu carne etc), a grasimilor cu glucide (cartofi prajiti) sau a glucidelor cu proteine (cartofi cu carne, paste cu carne etc.).

Pentru a evita aceste combinatii este recomandat sa alegeti fie preparate care combina alimente din aceeasi grupa (de exemplu numai legume, chiar si amidonoase, cum este salata orientala dar fara ulei/iaurt), fie alegeti sa combinati legume neamidonoase cu lactate/btanzeturi, fie consumati doar fructe.

In privinta fructelor va atragem atentia ca acestea trebuie consumate in mese separate, la distanta de 3 ore fata de alte alimente ingerate – altfel fructele pot fermenta si produc balonare.

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: