Setari Cookie-uri

5 Alimente daunatoare pe care le credeai sanatoase

A manca sanatos nu este scump, ci este simplu.

Cu alte cuvinte pentru a manca sanatos nu trebuie sa cumparam alimente scumpe, sa ne gandim la preparate extravagante sau sa nu ne aprovizionam decat cu produse bio. A manca sanatos inseamna sa prepari cu mainile tale mancarurile, salatele, supele, chiar si painea, din alimente simple, romanesti, folosind ingrediente cat mai putine.

Specialistii sustin ca cei care traiesc de generatii intr-o anumita zona (de exemplu cea cu clima temperata), ar trebui sa se hraneasca predominant cu alimente din acea zona, pentru care sunt adaptati genetic.

Mai mult decat atat, o serie de produse light, bio (batoanele de exemplu) sau promovate ca fiind sanatoase pot fi daunatoare daca nu citim atent eticheta si daca le consumam in exces. Ganditi-va ca un suc natural 100% nu poate rezista mai mult decat o zi fara a-si modifca proprietatile (culoarea, gustul, fara a fermenta etc.).

Citește și:

Sa vorbim insa despre alimente care sunt considerate sanatoase, dar care pot fi daunatoare daca ne lasam pacaliti de unele aspecte.

Sucurile naturale

Sucurile naturale pot avea efecte deosebit de bune asupra sanatatii, cu conditia sa fie consumate proaspete, imediat dupa preparare. Cu cat timpul trece, cu atat sucurile “oxideaza”, isi pierd proprietatile antioxidante, dar si alte proprietati nutritive.

Sucurile din comert din pacate contin aditivi, substante care nu ne fac bine, prin urmare beneficiile aduse sunt contramandate de aditivii toxici, asadar daca vom consuma un suc “natural” din comert este posibil sa ne alege doar cu... calorii. Cititi atent eticheta produselor, sucurile nu ar trebui sa contina zahar.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.