Setari Cookie-uri

5 Alimente daunatoare pe care le credeai sanatoase

A manca sanatos nu este scump, ci este simplu.

Cerealele integrale

Cereaele integrale contin fibre si vitamine de care organismul nostru are nevoie zilnic. Fulgii de cereale integrale nu sunt foarte gustosi si se obtin prin presarea bobului de cereale (musli de exemplu, fulgii de ovaz etc.). O ceasca dimineata de fulgi de cereale integrale cu fresh de fructe este ideal pentru sanatate.

Dar cati dintre noi consuma fulgi de cereale integrale? Multe persoane aleg acele cereale expandate (care si-au pierdut complet proprietatile), procesate, cu arome artificiale, coloranti, mult zahar, cereale care de fapt nu mai sunt... integrale. Aceste cereale procesate, gustoase desigur, sunt pline de calorii, dar lipsite de beneficii pentru sanatate.

Alimentele “zahar 0”

Alimentele care nu contin zahar, dar sunt dulci, contin... inlocuitori de zahar. Organismul se pregateste, atunci cand consumam alimente dulci, sa primeasca glucoza, pancreasul de asemenea isi pregateste secretia de insulina, dar glucoza nu exista pentru ca aceste alimente nu contineau zahar (glucoza).

Citește și:

Insulina in exces va actiona asupra celulelor stimulandu-le sa se hraneasca excesiv, deci sa depoziteze. Efectul global al acestor alimente este de “biciuire a pancreasului” si de ingrasare, avand in timp riscuri pentru diabet.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.