Setari Cookie-uri

10 GUSTARI sub 100 de calorii

Micile pofte de zi cu zi, dar si obiceiul de a “rontai” intre mese ne poate aduce un plus de peste 1000 de calorii pe zi.

Necesarul zilnic de calorii nu ar trebui sa depaseasca 3500 si depinde de stilul de viata al fiecaruia. Cu cat stilul de viata este mai sedentar, cu atat necesarul zilnic de calorii este mai mic. necesarul zilnic de calorii la barbati este mai mare decat la femei, fiziologii pun aceasta necesitate pe seama masei musculare mai mari.

gustari sub 100 calorii Daca se intampla des sa aveti pofta de dulce sau aveti obiceiul de a manca intre mese, la birou, la TV, atunci acest articol va va fi de mare ajutor. Va propunem cele mai bune alternative pentru gustarile din fiecare zi.

10 GUSTARI sub 100 de calorii

Capsune cu branza slaba si rucola

Daca aveti pofta de o gustare racoritoare, usor de obtinut si totodata saraca in calorii, va propunem sa puneti intr-un bol o felie de branza taiata cuburi mici, o mana de capsune taiate in patru si multe frunze de salata si rucola. Amestecati si bucurati-va de un gust de neuitat.

Citește și:

Fulgi de ovaz cu kiwi

Fulgii integrali de ovaz, consumati nepreparati termic, au cel mai mic indice glicemic dintre toate cerealele. Ii puteti combina cu fructe care fac parte din lista alimentelor cu calorii negative.

Noi va sugeram sa faceti un suc proaspat la blender din kiwi sau portocale, suc in care amestecati fulgii de ovaz. Asteptati ca acestia sa se inmoaie si gustarea este gata. Puteti combina fulgii de ovaz cu iaurt degresat sau cu suc de legume (suc de morcovi de exemplu).

O felie de pepene rosu

Pepenele rosu este bogat in antioxidanti, vinatmine, fibre si zaharuri de buna calitate, cu absorbtie lenta, continand totodata putine calorii. Este o gustare excelenta pe timp de vara, asigurand totodata si hidratarea.

Cititi si:
Pepenele rosu: beneficii pentru sanatate

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.