Setari Cookie-uri

Alarma: 4 Alimente cu efect CANCERIGEN

Substantele cancerigene sunt peste tot in jurul nostru, pornind de la unele alimente si culminand cu produse de ingrijire personala.

Consumul scazut de produse care contin grasimi saturate nu creste riscul de cancer. Insa un consum exagerat al acestora este periculos pentru organism, predispune in special la cancer de colon, dar si de alt tip, la boli cardiovasculare, ateroscleroza, obezitate, steatoza hepatica etc.

Grasimile hidrogenate se obtin de obicei din uleiuri, de aceea atragem atentia asupra margarinelor care contin grasimi hidrogenate. Acestea trebuie eliminate din alimentatie. Aceste grasimi hidrogenate confera textura moale a margarinelor.

In zilele noastre se fabrica si margarine din uleiuri extravirgine, care nu contin grasimi hidrogenate – asadar consultati eticheta produselor pe care le cumparati.

alimente cancerigene

Alimente bogate in grasimi saturate si hidrogenate: unt, margarina cu grasimi hidrogenate, uleiul procesat (este indicat uleiul extravirgin, indiferent daca este de masline, palmier, floarea soarelui etc.), carnea de porc (inclusiv “carnea slaba” de porc), preparatele prajite, preparatele fast-food, unele branzeturi (cascaval, branza – cititi eticheta cand alegeti astfel de produse), prajituri si crème de prajituri obtinute din prafuri, foietajele de orice fel, produsele de patiserie/cofetarie, unele sortimente de ciocolata sau alte dulciuri cu crema (biscuitii cu crema de exemplu) etc.

Citește și:

Este recomandat sa consumati:
- Uleiuri extravirgine nepreparate termic (nici la cuptor, exceptie face uleiul de palmier);
- Preparati alimentele prin fierbere, coacere sau pe gratar cu aburi;
- Consumati carne de pasare, peste, scoici si fructe de mare;
- Consumati branzeturi sanatoase, de preferabil facute in casa ori de la o cunostinta din mediul rural;
- Eliminati dulciurile din comert, preparati dulciuri in casa, de preferabil fara margarina, unt sau uleiuri. Gasiti retetele potrivite. Folositi faina integrala.

Acrilamida

Acrilamida este o substanta cancerigena care se formeaza in alimentele cu un continut ridicat de aminod, atunci cand sunt procesate termic la temperaturi peste 100 de grade.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.