Substantele cancerigene sunt peste tot in jurul nostru, pornind de la unele alimente si culminand cu produse de ingrijire personala.
Alimente bogate in amidon: cartoful, orezul. Asadar cartofii prajiti sunt cancerigeni atat prin uleiul procesat termic, cat si prin continutul ridicat de acrilamida. Orezul “calit” de asemenea.
Acrilamida se mai gaseste si in cerealele intens preparate termic, de exemplu painea prajita de la micul dejun, crutoane, dar si in cafea sau alte "boabe" coapte etc.
Alimentele bogate in E-uri
Sucurile, dulciurile si toate alimentele bogate in E-uri nocive prezinta potential cancerigen.
Va sugeram sa consultati lista de E-uri pericoloase din urmatorul articol, lista pe care va sugeram sa o imprimati si sa o purtati cu dumneavoastra in portofel:
Lista E-urilor periculoase
Alfatoxina
Alfatoxina se gaseste in alimente care contin uleiuri rancezite: alune, seminte, miez de nuca invechit, porumb etc. Alfatoxina este produsa de unele microorganisme, nu are gust, nici miros, dar este deosebit de periculoasa. Va sugeram asadar sa consumati fructe oleaginoase necopate, proaspete sau vidate.
Foto@Shutterstock.com