Atunci cand dorim sa tinem o dieta avem tendinta de a alege alimentele sarace in grasimi sau in zahar, in ideea ca acestea sunt dietetice si au putine calorii.
Mierea sau inlocuitorii de zahar
Mierea este deosebit de calorica, dar sanatoasa in comparatie cu zaharul. De aceea mierea este indicata in diete, dar in cantitati mici.
Inlocuitorii de zahar sunt insa un dezastru pentru o persoana care nu sufera de diabet. Pentru a intelege pe deplin efectele acestora va recomandam sa cititi articolul de mai jos. Veti afla informatii care va vor fi utile.
Inlocuitorii de zahar/indulcitorii artificiali – mai nocivi decat zaharul?
Alimentele degresate
Un aliment este mai sanatos cu cat este mai natural. Produsele degresate au suferit procese in acest sens, deci cu singuranta contin mai multi produsi toxici pentru organism. Acestia blocheaza procesele de slabire.
De asemenea, pentru a pastra un gust placut, alimentele degresate contin adesea fie mai mult zahar, fie alte substante care le determina sa aiba un numar mai mare de calorii.
Este indicat sa alegeti alimente cat mai naturale in dieta, iar daca au continut ridicat in grasimi, atunci consumati-le ocazional.
Uleiul extravirgin
Uleiurile extravirgine sunt preferate de tot mi multe persoane pentru proprietatile lor sanatoase. Dar daca un aliment este sanatos, acesta nu inseamna ca trebuie consumat in exces.
Asadar incercati sa nu consumati mai mult de o lingura de ulei extravirgin pe zi. Atentie la salate – daca sunteti la dieta, evitati sa adaugati ulei. Ganditi ca uleiul poate fi adaugat in mancare, peste fripturi, in supe, in salate. Asadar este atat de usor sa exageram continutul de grasimi necesar organismului nostru in fiecare zi.
Foto@Shutterstock.com