Setari Cookie-uri

Capcanele DIETELOR: ce nu stii despre alimente

Atunci cand dorim sa tinem o dieta avem tendinta de a alege alimentele sarace in grasimi sau in zahar, in ideea ca acestea sunt dietetice si au putine calorii.

Painea integrala, biscuitii integrali

Cerealele integrale sunt sanatoase, de aceea sunt recomandate sub forma de fulgi (Bio). Painea si alte produse obtinute din faina sunt insa mult mai calorice. Mai mult decat atat, cititi eticheta produselor, inclusiv in cazul painii, pentru ca sunt foarte putine sortimente pe piata romaneasca ce contin faina integrala 100%.

In tot cazul, daca sunteti la dieta, nu consumati mai mult de o felie de paine la masa. Covrigeii si biscuitii ar trebui sa iasa din discutie. Inlocuiti-i cu fulgii de ovaz.

capcanele dietelr - painea

Va recomandam cateva idei de a prepara paine ce poate fi consumata la dieta:

Un medicament uitat, numit PAINE

Nucile, semintele, alunele

Acestea, in stare cruda (necoapte), sunt bogate in grasimi de buna calitate si vitamine, in special din complexul B. Dar totodata sunt foarte calorice si de obicei ne este greu sa ne oprim daca am inceput sa le consumam. Prin urmare nu cadeti in plasa de a consuma des aceste alimente, iar cand le achiziotionati asigurati-va ca sunt in cantitati mici.

Citește și:

La polul opus, aceste alimente pot accelera procesele de slabire prin continutul de grasimi sanatoase – - precum acizii grasi care mobilizeaza depozitele adipoase din organism, pe principiul “cui pe cui se scoate”. Regula ca sa obtineti aceste efecte este sa consumati la cateva zile aceste fructe oleaginoase, in cantitati mici, astfel incat efectele acestora sa domine caloriile ingerate.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.