Proprietatile nutritive ale prunelor

Prunele sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine (Vitamina C, vitamina E, vitamina D vegetala, betacaroten), si minerale (magneziu, sodiu, potasiu etc.).

Desi au gust dulce, totusi prunele prezinta indice glicemic scazut.

Beneficiile sanatoase ale prunelor

Beneficiile prunelor in privinta sanatatii sunt cunoscute de multa vreme. Este indicat sa alegeti prunele proaspete in sezon, iar pe cele uscate, care sunt mai bogate in calorii, sa le consumati in sezonul rece.

Prunele – beneficii: - Previn ateroscleroza si bolile cardiovasculare; - Scad tensiunea arteriala; - Scad colesterolul; - Trateaza constipatia; - Prezinta efecte anticancerigene prin cantitatea ridicata de antioxidanti; - Ard caloriile si ajuta in procesele de slabire; - Previn diabetul; - Trateaza anemia; - Stimuleaza memoria; - Cresc imunitatea etc.

Foto@Sxc.hu

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: