Setari Cookie-uri

Dieta Dukan - totul despre cea mai populara dieta

2.33 (Ratingul specialistilor)

Pro

Promite slabire rapida
Este dovedita eficienta acestei diete
Nu este scumpa
Este moderata ca dificultate

Contra

Nutritionistii de astazi reclama efectele adverse ale acestei diete
Este restrictiva
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.09 din 177 voturi

Dieta Dukan este considerata una din cele mai populare diete in lumea intreaga, doctorul Dukan oferind numeroase sfaturi cu dieta sa celor pe care ii consulta. Din anul 2000, renumitul medic s-a decis sa isi faca publica dieta in cartea „Je ne sais pas maigir”.

Condimente permise in faza de atac a dietei Dukan:
- Plante aromatice, dar in cantitati mici;
- Indulcitori artificiali in cantitati mici;
- Otet;
- Muraturi;
- Alte condimente ca piper, boabe de mustar, boia, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, verdeata.
- Guma de mestecat fara zahar.

In fiecare zi trebuie sa gasiti jumatate de ora in care sa faceti miscare sau sa mergeti in pas alert.

dieta dukan avantaje

A doua faza a dietei Dukan: Croaziera

In aceasta faza slabirea este mai lenta, se pot pierde pana la 2 kilograme pe saptamana. Aceasta faza a dietei Dukan se numeste Croaziera tocmai pentru ca permite alternarea zilelor cu meniul ca mai sus, cu zile in care sunt permise si alte alimente, mai exact legume lipsite de amidon.

Aceasta perioada este indicat sa dureze minim 3 saptamani, dar se poate intinde pana la 4-5 luni.

Cum puteti combina alimentele pe zile: daca doriti o salbire rapida in continuare, puteti alege sa variati ziua de legume la 3 zile de proteine pure (1:3). Daca va doriti o slabire mai lenta, dar mai sanatoasa, puteti varia o zi de proteine pure cu o zi in care adaugati si legume (1:1).

Citește și:

Zilele de proteine au meniul identic cu faza de atac. In zilele cand puteti introduce si legumele (gatite sau crude), puteti opta pentru: rosii, castraveti, ceapa, usturoi, praz, sparanghel, pastai de fasole, salata, verdeturi, morcovi, ardei, dovlecei, telina, ridichii, sfecla (dar mai rar), vinete, varza (mai rar).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.