Dieta Dukan este considerata una din cele mai populare diete in lumea intreaga, doctorul Dukan oferind numeroase sfaturi cu dieta sa celor pe care ii consulta. Din anul 2000, renumitul medic s-a decis sa isi faca publica dieta in cartea „Je ne sais pas maigir”.
Nu aveti voie in a doua faza a dietei Dukan legume bogate in amidon ca:
- Boabe de fasole uscata;
- Cartof;
- Orez;
- Napi;
- Mazare;
- Cereale, porumb (cu exceptia taratelor de ovaz);
- Linte, cus-cus etc.
Sunt recomandate 30 de minute de exercitii fizice in fiecare zi, iar daca observati ca pierderea in greutate este prea lenta, mariti zilele succesive de proteine pure si cresteti durata programului de miscare la 60 de minute pe zi.
A treia etapa a dietei Dukan – etapa de consolidare
In aceasta faza se introduc si alte tipuri de carne, mai multe legume, dar si carbohidratii, mai exact mese de fructe si cerealele. Aceasta faza este indicat sa dureze minim 20 de zile si are ca scop consolidarea slabirii si evitarea efectului yo-yo.
Principiile fazei de consolidare a dietei Dukan:
- Puteti consuma acum si alte tipuri de carne, cum ar fi miel, porc, dar la cel mult o masa pe zi;
- Puteti introduce si legumele care contin amidon – cel mult la o masa pe zi;
- Este permisa o singura masa de fructe pe zi;
- Doua felii de paine integrala la masa;
Va trebui sa va alegeti o zi pe saptamana, zi in care sa respectati meniul cu proteine pure.
Foto@Shutterstock.com
A functionat pentru tine aceasta dieta?
Spune-ti parerea