Setari Cookie-uri

Dieta cu STRUGURI NEGRI - dieta care prelungeste viata

2.53 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Elimina stresul oxidativ, protejand inima, vasele si sistemul nervos
Dureaza putin

Contra

Este contraindicata in unele afectiuni - vezi finalul articolului
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.04 din 54 voturi

Daca iti doresti sa elimini eficient kilogramele in plus si totodata sa profiti de efectele detoxifiante ale unei diete, atunci potrivita pentru tine este dieta cu struguri negri.

De ce dieta cu struguri negri?

Probabil ca v-ati intrebat deja, inca de cand ati citit titlul, care este diferenta intre strugurii negri si cei albi. Ei bine, desi in privinta continutului de apa, enzime, substante active si vitamine nu exista diferente foarte mari, totusi in privinta continutului de antioxidanti putem afirma ca exista o diferenta majora intre strugurii albi si cei negri.

dieta de slabire cu struguri negri

Resveratrolul – considerat cel mai puternic antioxidant din natura, avand efecte de 50 de ori mai intense decat ale vitamine C, este cel care confera fructelor sau legumelor culoarea mov spre negru. De obicei, dupa consumul vegetalelor bogate in acest antioxidant si pigment totodata, pielea, buzele, limba si chiar dintii se “pateaza” in culoarea albastru inchis. De aici si necesitatea de a va curata dintii dupa fiecare masa, astfel incat sa le mentineti albul natural.

Citește și:

In cazul strugurilor, este evident ca cei negri contin acest resveratrol. Antioxidantul se gaseste cu precadere in coaja bobului de strugure, de aceea este recomandat sa alegeti acei struguri negri pe care ii puteti consuma cu tot cu coaja.

dieta de slabire cu struguri negri

Strugurii negri – continut nutritional

Strugurii negri sunt bogati in:
- antioxidanti – cunoscuti pentru efectele anticancerigene si protectoare asupra sistemului cardiovascular. De asemenea antioxidantii sunt utilizati in cosmetica pentru efectele detoxifiante asupra pielii. Eliminand stresul oxidativ, antioxidantii ajuta in protejarea ADN-ului si sunt considerati substante care prelungesc viata.

Photo 1:assortment of ripe sweet grapes in basket@Shuuterstock.com

Photo 2: Grapes@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.