Comunicat de presa

Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza. In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 - usor alcalin.

Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.

Ce alimente alcaline si acide recomanda dr Tania Bejan?

Dieta alcalina:

    Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc) Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc ) Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc) Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc) Ulei (de in, de avocado, de cocos etc) Germeni (de soia, de ridiche,de broccoli, de Quinoa, etc) Verdeata (mladite de grau,de orz,ovaz, pir tarator, coada calului etc) Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc) Ceaiuri (negru, alb, verde)

Foto: alimentatia alcalina si alimentatia acida, reprezentare artistica by Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: