Setari Cookie-uri

Dieta LIBANEZA - slabesti FARA sa te INFOMETEZI

Dieta libaneza aplica foarte multe din sfaturile nutritionistilor pentru pierderea in greutate si mentinerea siluetei.

Dieta libaneza nu este o dieta rapida, ci este mai degraba un stil de viata aplicand reguli sanatoase in alimentatie.

Dieta libaneza este bazata pe legume crude, cereale integrale, iaurt, supe de cereale si legume, zeama de lamaie, condimente (condimentul de baza este coriandrul) si foarte putine alimente de origine animala. In dieta libaneza se consuma grasimi sanatoase, de baza fiind uleiul de masline.

dieta libaneza principii si retete libaneze

Dieta libaneza – principii nutritionale

In dieta libaneza se respecta regulile privind combinatiile alimentare sanatoase. Astfel ca majoritatea claselor principale de alimente sunt combinate cu legume crude, iar reparatele libaneze sunt dietetice si sarace in calorii, folosind cereale integrale si cat mai multe vegetale proaspete.

In dieta libaneza se consuma cereale integrale cu legume crude

De exemplu libanezii consuma mult tabule, un preparat dietetic si sanatos. Reteta este foarte simpla: se foloseste faina din grau zdrobit, amestecata cu multe legume crude, cum ar fi rosii, ardei, verdeata (in special patrunjel), ceapa, menta si zeama de lamaie dupa gust. Practic faina din grau zdrobit se hidrateaza cu sucul legumelor folosite. Se amesteca la mixer pana se obtine o pasta. Se consuma cu paine prjita sau ca garnitura la alte preparate.

Citește și:

dieta libaneza principii si retete libaneze

In dieta libaneza grasimile sunt combinate cu legume proaspete

Grasimile contin multe calorii, insa legumele contin fibre care detoxifica colonul, vitamine si minerale care accelereaza metabolismul. Nutritionistii sustin ca alimentele grase nu ar trebui combinate decat cu legume proaspete.

De exemplu carnea sau branza este consumata in preparate cu legume proaspete. Fie folosesc painea libaneza in care infasoara legumele si carnea, fie se consuma pasta de branza cu verdeata si legume.

Foto: reteta humus si preparate din dieta libaneza @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.