Setari Cookie-uri

Concluzii ALARMANTE: ce contine un HAMBURGER?

Tot mai multe persoane sau chiar familii aleg preparatele fast-food, acestea fiind deosebit de gustoase, satioase si... usor de procurat.

Nu mai este nevoie sa petrecem mult timp in bucatarie, putem “trece pe la fast-food” si micul dejun, pranzul sau cina sunt... gata! Unde mai pui la socoteala si faptul ca iesirile cu prietenii sau onomasticele copiilor se desfasoara in restaurantele fast-food? Ce mai, consumatorii preparatelor fast food sunt de la mici la mari.

Afla ce spun specialistii despre preparatele fast-food

Daca ne gandim superficial la ceea ce contin salatele sau burgerii, am putea spune ca nu par a fi atat de nesanatoase. Insa ar trebui sa fim mai atenti la vegetalele modificate genetic, la aditivii din paine si la faina folosita, la tipurile de grasimi din mancare si aditivii din sosuri. In aceasta ordine de idei, va invitam sa aflati ce spun studiile despre... hamburgeri!

ce contine un hamburger

Ce contine un Hamburger?

La o prima vedere aceste contine chifla, castraveti murati, sosuri, vegetale, carne, semintele de susan. In urma analizei continutului unui hamburger specialistii au ajuns la concluzia ca acesta contine peste 50 de substante nocive pentru sanatatea noastra.

Citește și:

Ce contine chifla aceea pufoasa si moale, cu sau fara seminte de susan deasupra?

In retetele “homemade” de paine se folosesc ingrediente precum faina, ou, apa, drojdie, poate si otet, putin ulei si sare. Iata ce contine chifla unui hamburger:

  • Faina imbogatita (faina de grau alb, faina din malt de orz, niacina, mononitrat de tiamina, fier redus etc.) – desi suna pozitiv, totusi prin “imbogatita” ar trebui sa intelegeti ca faina prezinta adaugate, inca de la moara, tot felul de prafuri care impiedica formarea de gloduri, mucegaiuri, iar unele din aceste substante fac ca faina sa reziste mai mult pe piata, sa fi alba, cu un aspect curat. Din pacate aceasta “imbogatire” nu ne aduce tocmai un plus de sanatate;
  • Apa;
  • Sirop de fructoza sau alt indulcitor, nociv pentru sanatate;
  • Drojdie;
  • Uleiuri, ca: ulei de soia, ulei de canola – din pacate aceste nu sunt extravrgine, deci reprezinta o veritabila sursa de grasimi trans, grasimi saturate, care cresc riscul de ateroscleroza si afectare cardiovasculara;
  • Sare;
  • Gluten de grau – multe persoane prezinta intoleranta la gluten;
  • Carbonat de calciu;
  • Sulfat de calciu,
  • Sulfat de amoniu;

Foto: hamburger @Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.