Setari Cookie-uri

Dieta-TEST: depisteaza ALERGIILE ALIMENTARE si te ajuta sa SLABESTI

3.57 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este o dieta sanatoasa, care reseteaza metabolismul
Este o dieta lenta ce confera organismului timpul necesar de adaptare
Vindeca o gama larga de alergii
Scade colesterolul rau si glicemia
Ajuta in detoxifiere si pierderea surplusului de kilograme

Contra

Este dificil de urmat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.4 din 5 voturi

Dieta-test prezinta mai multe beneficii pentru cei care o urmeaza: ajuta atat in identificarea alimentelor alergene, cat si in pierderea in greutate si detoxifierea organismului.

Pentru ca dieta-test presupune o variatie importanta a alimentelor de la o zi la alta, acesta dieta ajuta si in echilibrarea greutatii.

Dieta-test prezinta 3 faze:

  • Faza de initiere, in care organismul este puternic detoxifiat. In aceasta faza se poate pirde in greutate;
  • Faza de stare – in care simptomele de intoleranta alimentara dispar;
  • Faza de identificare a alimentelor la care persoana respactiva este sensibila/alergica – o faza lenta in care sunt notate atent manifestarile fata de fiecare aliment/grupa de alimente in parte.

dieta test pentru boli dermatologice si urticarie

Dieta-TEST: faza de initiere

In aceasta faza incepeti sa eliminati treptat o serie de alimente, mai intai cele pe care le banuiti ca va produc alergie, apoi pe cele care sunt cel mai des implicate in alergii alimentare. Este indicat sa cititi cu mare atentie etichetele produselor alimentare pe care le cumparati.

Citește și:

Se vor scoate alimentele treptat, nu mai mult de unul/zi.

Este recomandat sa eliminati din dieta zilnica:

  • Ouale si produse care contin oua sau praf de ou;
  • Fainoasele si orice aliment care contine gluten;
  • Sosuri din comert;
  • Carnea;
  • Lactatele;
  • Citricele si fructele acre;
  • Dulciurile de orice fel;
  • Condimentele din comert;
    - Legume ca: rosii, usturoi, ardei, varza, conopida, broccoli, gulie, ridichii, fasole si alte legume boabe. Se elimina de asemenea si cartoful, orezul.
  • Alimentele fast-food etc.

Se elimina practic toate alimentele, inclusiv legumele, mai putin: radacinoasele, ceapa, morcovii, verdeata. Se ajunge astfel incat in prima zi a fazei de stare sa se consume doar supa din aceste legume, fara paine sau ulei.

Trebuie sa fiti foarte atenti la felul in care va simtiti dupa eliminarea treptata a alimentelor din dieta. Puteti identifica inca de pe acum unele alimente fata de care prezentati intoleranta.

Citește și:

foto: alergia la alimente @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.