Dieta-test prezinta mai multe beneficii pentru cei care o urmeaza: ajuta atat in identificarea alimentelor alergene, cat si in pierderea in greutate si detoxifierea organismului.
Dieta-test: faza de stare
Aceasta faza dureaza 2 zile, in care consumati doar supa din: radacina de pastarnac, radacina de telina, morcov, stevie, ceapa, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, salata verde. Orice alt aliment este exclus din alimentatie.
Dieta-test: faza de identificare a alimentelor la care sunteti alergici
In aceasta faza introduceti treptat cate un aliment la 3 zile. Fiti atenti la simptomele pe care le aveti. Cum va simtiti? Revine senzatia de disconfort, de oboseala? Aveti senzatie de ochi obositi?
Pentru ca numarul de alimente este foarte mare, pe unele dintre acestea le puteti grupa, cum ar fi: citricele, fructele “romanesti”, fainoasele, cartoful si orezul, uleiurile.
Este recomandat ca unele alimente sa fie insa reintroduse singure in dieta: usturoiul, rosiile (initial fara coaja, apoi cu coaja), piersicile (initial fara coaja, apoi cu coaja), nucile, alunele, oul, carnea de porc, mezelurile, produsele din soia, pestele, fructele de mare, ardeiul (capia sau gras), fulgii de cereale, condimentele prafuri din comert, sosurile (kertchup, mustar, maioneza – pe rand!), preparatele prajite.
Este indicat sa incercati sa mancati cat mai natural, sa va gatiti acasa preparatele folosind alimentele ca atare si mai putin condimentele. De exemplu folositi patrunjelul, mararul, cimbrul etc. in stare proaspata pe cat posibil. Evitati mezelurile, dulciurile, alimentele procesate si preparatele fast-food.
Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.
Foto: alegerile alimentare - Shutterstock.com
A functionat pentru tine aceasta dieta?
Spune-ti parerea