Setari Cookie-uri

Dieta-TEST: depisteaza ALERGIILE ALIMENTARE si te ajuta sa SLABESTI

3.57 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este o dieta sanatoasa, care reseteaza metabolismul
Este o dieta lenta ce confera organismului timpul necesar de adaptare
Vindeca o gama larga de alergii
Scade colesterolul rau si glicemia
Ajuta in detoxifiere si pierderea surplusului de kilograme

Contra

Este dificil de urmat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.4 din 5 voturi

Dieta-test prezinta mai multe beneficii pentru cei care o urmeaza: ajuta atat in identificarea alimentelor alergene, cat si in pierderea in greutate si detoxifierea organismului.

Dieta-test: faza de stare

Aceasta faza dureaza 2 zile, in care consumati doar supa din: radacina de pastarnac, radacina de telina, morcov, stevie, ceapa, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, salata verde. Orice alt aliment este exclus din alimentatie.

dieta test pentru boli dermatologice si urticarie

Dieta-test: faza de identificare a alimentelor la care sunteti alergici

In aceasta faza introduceti treptat cate un aliment la 3 zile. Fiti atenti la simptomele pe care le aveti. Cum va simtiti? Revine senzatia de disconfort, de oboseala? Aveti senzatie de ochi obositi?

Pentru ca numarul de alimente este foarte mare, pe unele dintre acestea le puteti grupa, cum ar fi: citricele, fructele “romanesti”, fainoasele, cartoful si orezul, uleiurile.

Este recomandat ca unele alimente sa fie insa reintroduse singure in dieta: usturoiul, rosiile (initial fara coaja, apoi cu coaja), piersicile (initial fara coaja, apoi cu coaja), nucile, alunele, oul, carnea de porc, mezelurile, produsele din soia, pestele, fructele de mare, ardeiul (capia sau gras), fulgii de cereale, condimentele prafuri din comert, sosurile (kertchup, mustar, maioneza – pe rand!), preparatele prajite.

Citește și:

Este indicat sa incercati sa mancati cat mai natural, sa va gatiti acasa preparatele folosind alimentele ca atare si mai putin condimentele. De exemplu folositi patrunjelul, mararul, cimbrul etc. in stare proaspata pe cat posibil. Evitati mezelurile, dulciurile, alimentele procesate si preparatele fast-food.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Foto: alegerile alimentare - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.