Ce alimente iti plac cel mai mult? Preferintele nutritionale pot spune multe despre nevoile organismului tau.
Vitamina B6 (piridoxina) – rol si surse alimentare
Rolurile vitaminei B6 in organism:
- este indispensabila metabolismului, jucand rol important in metabolismul proteic, lipidic si glucidic;
- este un puternic antioxidant;
- intervine in formarea globuelor rosii, fiind un factor important in preventia si tratarea anemiei;
- este esentiala in coordonarea nervoasa si vegheaza asupra functiilor creierului;
- previne spasmele musculare si “carceii”;
- trateaza sindromul premenstrual;
- toti fumatorii, consumatorii de alcool, femeile care iau anticonceptionale ar trebui sa consume zilnic alimente bogate in vitamina B6;
- creste sinteza anticorpilor, fiind un factor de baza al imunitati;
- diminueaza riscul de crize la asmatici si de formare a pietrelor la rinichi;
Alimente care contin vitamina B6
Alimente bogate in vitamina B6: bananele, cerealele integrale, germenii de cereale (germeni de grau, germeni de lucerna, nuci, alune, miezul de seminte sau de samburi, fasolea boabe, telina, spanac, cartofi, patrunjel, pestele.