Setari Cookie-uri

GHIDUL nestiut al ALIMENTELOR: secretele din farfuria ta

Ce alimente iti plac cel mai mult? Preferintele nutritionale pot spune multe despre nevoile organismului tau.

Vitamina B9 sau acidul folic – beneficii si surse alimentare

Acidul folic este una din cele mai cunoscute vitamine, fiind de asemenea esentiala gravidelor.

Rolurile acidului folic in organism:

  • acidul folic este decisiv pentru formarea sistemului nervos la fat;
  • induce formarea globulelor rosii, carenta de acid folic va duce la anemie;
  • impiedica bolile cardiovasculare, in spcial prin impiedicarea formarii unei substante toxice numite homocisteina;
  • mentine sanatatea sistemului nervos prin mecanisme complexe;
  • acidul folic intervine in preventia sau tratarea unor probleme de sanatate precum: alcoolism, anemie , displazia de col uterin, tumorile de col uterin, boala Crohn, depresie, diaree, gingivita, hiperhomocisteinemie, boala intestinala inflamatorie, insomnie, mielopatie, defecte de tub neural, dementa, tumorile ovariene, parodontoza, schizofrenia, dermatita seboreica, tumori uterine.

Alimente bogate in acid folic (vitamina B9): salata, spanac, sparanghel, mustar, ficat de vitel, patrunjel, broccoli, conopida, sfecla rosie, linte, telina.

Citește și:

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.