Ce alimente iti plac cel mai mult? Preferintele nutritionale pot spune multe despre nevoile organismului tau.
Vitamina C – roluri si surse alimentare
Vitamina C este esentiala vietii, carenta de vitamina C poate duce la deces (prin scorbut).
Rolurile vitaminei C:
- stimuleaza sinteza de colagen in organism, mentinand structura multor organe, dar si elasticitatea pielii;
- combate celulita si ajuta in procesele de slabire;
- creste imunitatea si trateaza afectiunile respiratorii;
- intervine in absorbtia fierului in organism si deci in tratarea sau preventia anemiei;
- prezinta un puternic efect antioxidant;
- previne cancerul;
Alimete bogate in vitamina C: ardeii iuti rosii si verzi, ardeii grasi, patrunjelul si cimbrul, legumele verzi cu frunze, spanac, creson de gradina, varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli, usturoiul, cartofii, morcovii, sparanghelul.
Foto: alimente bogate in vitamina C @ Shutterstock.com