Setari Cookie-uri

VISINELE - Miracolele anticancerigene ale verii

Delicioase si intens coloreate, visinele sunt fructe ale verii cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Beneficiile visinelor: protejeaza inima si combat depresiile

Visinele contin si potasiu, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a inimii. Mai mult, datorita flavonoizilor (substante antioxidante) pe care ii contin, visinele au capacitatea de a energiza si detoxifia organismul, dar si de a combate durerile de cap sau depresiile.

beneficiile visinelor

Beneficiile visinelor: un adevarat cocktail energizant

Visinele reprezinta un adevarat cocktail vitaminic, cu o compozitie impresionanta de apa ( 88,6%). Restul este reprezentat de zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, dar si de saruri minerale precum fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc sau vitamine - A, B1, B2, B9, C, E, PP, caroten. Astfel ca visinele sunt indicate in starile de suprasolicitare sau oboseala cronica.

Beneficiile visinelor: scad colestrolul

Visinele contin pectina, o fibra solubila ce regleaza tractul intestinal si reduce nivelul de colesterol din sange, principalul factor de risc in dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Citește și:

Beneficiile visinelor: trateaza artritele si gura

Consumul de visine amelioreaza simptomele din artrita si scade acid uric din sange, ajutand la preventia si ameliorarea gutei.

Beneficiile visinelor: mentin pielea tanara si combat rozaceea

Visinele sunt folosite in masti de infrumusetare, dar si in creme si alte produse cosmetice. Visinele ajuta pielea sa isi mentina tineretea si trateaza rozaceea.

Citeste si:

Visinele, fructele revitalizante ale verii

Foto: femeie mancand visine - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.