Alimentele odata digerate, ajung in vasele de sange care marginesc intestinele – zona unde nutrientii sunt absorbiti in organism. Aceste vase conduc nutrientii direct la ficat, urmand ca aici sa inceapa procese metabolice. Asadar ficatul este primul organ care sufera atunci cand mancam alimente procesate, bogate in toxine, coloranti si alte substante care altereaza starea naturala a alimentelor.

Iata care sunt alimentele care protejeaza ficatul si ajuta in detoxifierea hepatica.

Alimente care curata ficatul Alimente care curata ficatul: Sfecla rosie

Sfecla rosie, consumata cruda in sucuri naturale (preparate in casa) sau rasa in salatele de cruditati aduce organismului un important aport de antioxidanti, dar si de minerale si vitamine specifice radacinoaselor. Sfecla rosie este cunoscuta ca fiind unul dintre alimentele cu cea mai mare capacitate de detoxifiere hepatica, stimuland totodata si regenerarea celulelor ficatului.

Alimente care detoxifica ficatul: grapefruitul

Grapefruitul rosu este adesea indicat in starile de oboseala a ficatului, dar si in ficat gras. Atentie insa: grapefruitul trebuie consumat atunci cand pacientul nu ia medicamente, caci acest fruct poate interactiona cu o gama larga de tratamente. In multe tari spitalele interzic consumul acestui fruct la pacientii internati, tocmai din pricina interactiunii grapefruitului.

Citeste mai multe aici despre medicamentele cu care interactioneaza grapefruitul.

Alimente care detoxifica ficatul: Kiwi

Kiwi este indicat in bolile hepatice cronice, specialistii sustinand ca acest fruct ar fi bogat in vitamine si antioxidanti, dar si substante unice continute in micile seminte. Acest fruct ar stimula regenerarea ficatului, dar si productia de vitamina K, o vitamina necesara in hepatitele cronice.

Foto: localizare ficat - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: