Setari Cookie-uri

8 Alimente-TRATAMENT: daca ai lipsa de CALCIU

Lipsa de calciu este o tulburare frecvent intalnita atat la adult cat si la copil.

Alimente bogate in calciu: pestele mic

Pestele mic poate fi consumat cu tot cu oase, iar oasele de peste prezinta proprietati extraordinare pentru sanatate. Bogate in fosfor si calciu, oasele de peste devin o excelenta arma de lupta impotriva tuturor tulburarilor create de hipocalcemie.

alimente bogate in calciu

Alimente bogate in calciu: Cascavalul

Cascavalul este considerat un aliment gras, dar totodata este bogat in calciu. Este indicat sa consumati cascaval in timpul perioadelor de suprasolicitare fizica si psihica.

Alimente bogate in calciu: Carnea

Practic orice carne este bogata in calciu, dar pentru ca ne dorim sa facem alegeri sarace in colesterol, specialistii recomanda sa consumati carne de pasare si peste, dar si vestita ciorba de oase.

Alimente bogate in calciu: varza

Varza alba este bogata in calciu, sodiu, iod si inca o sumedenie de nutrienti sanatosi. Citeste aici beneficiile verzei albe romanesti. Varza murata este si mai pretioasa, reprezentand o adevarata minune terapuetica, fiind considerata un “aliment viu”.

Citește și:

Alimente bogate in calciu: migdalele

Migdalele, delicioase si hranitoare, sunt adevarate surse vegetale de calciu, dar si remedii excelente pentru creier. Consumati migdale cu fiecare ocazie dar mai ales in perioadele de suprasolicitare intelectruala ori in timpul menstruatiei.

Foto: peste prajit - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.