Setari Cookie-uri

LAMAIA: 7 Intrebuintari INCREDIBILE in sanatate si frumusete

Lamaia este utilizata de mii de ani in scopuri curative sau de infrumusetare, lamaiul fiind considerat copacul magic al zeilor marii.

Sucul de lamaie era consumat zilnic de catre egipteni, considerandu-se ca acest suc ii apara de orice otravuri – iar in zilele noastre studiile ajung sa confirme aceste credinte vechi.

Lamaia taie greata, este utilizata in curele de slabire, are puternice proprietati antibacteriene, antivirale si antioxidante si devine adesea un ingredient de nelipsit din mastile de infrumusetare.

Dar de ce este lamaia atat de speciala? Va invitam sa descoperiti proprietatile sucului de lamaie, al cojilor de lamaie, dar si modul in care puteti utiliza acest fruct pentru a va mentine sanatatea si frumusetea.

beneficii-lamaie

Ce contine o lamaie?

Cu totii stim ca lamaia este un fruct bogat in vitamina C, insa nici ceilalti nutrienti continuti in pulpa fructului nu sunt de neglijat.

WHfoods a facut o analiza completa a continutului nutritional al lamaii si tara care sunt rezultatele:

Citește și:
  • O lamaie are 15 calorii.
  • Contine 0,23 de grame de proteine,
  • 5,26 grame de carbohidrati desi nu ii simtim la gust;
  • 0,24 grame de fibre;
  • Este boagata in Vitamina A, E, vitamine din complexul B, vitamina K;
  • Lamaia contine substante care alcalinizeaza sangele;
  • Lamaia este bogata in minerale: calciu, cupru, fier, magneziu (in cantitati importante, chiar), fosfor, seleniu si zinc

Cum folosim lamaia in sanatate si frumusete

Lamaia albeste dintii

Folosita in cantitati mici in pastele de dinti naturale, lamaia albeste dintii, fara a pune in pericol integritatea smaltului sau pH-ul salivar. Va recomandam aceasta reteta pentru pasta de dinti naturala ce albeste dintii.

Va recomandam si aceasta pasta de dinti naturista.

Lamaia – ideala in mastile care combat acneea

Daca folosim in cantitati mari sucul de lamaie, acesta poate irita usor pielea. Insa in cantitati mici sucul de lamaie prezinta proprietati antibacteriene si detoxifiante local, stimuland totodata productia subcutanata de colagen.

Citește și:

In mastile antiacneice se folosesc 3-5 picaturi de zeama de lamaie, uleiuri extravirgine (recomandat este cel de jojoba), chiar si aspirina dizolvata sau miere.

Va recomandam aceasta reteta pentru masca antiacneica homemade.

De asemenea va recomandam si aceasta masca antiacneica.

ceaiuri-cu-lamaie-in-raceala-si-gripa

Lamaia beneficii: in raceala si gripa

Ceaiurile fierbinti indulcite cu miere si acrite cu lamaie sunt ideale pentru ameliorarea simptomelor din raceala si gripa. Lamaia joaca un rol local antiinflamator, antibacterian si antiviral, accelerand vindecarea mucoaselor gatului si dizolvand mucusul. Astfel ca ceaiurile cu suc de lamaie amelioreaza durerile in gat, tusea, amigdalele inflamate.

Lamaia – recomandata in slabire

Apreciatul pahar cu apa si lamaie consumat dimineata pe stomacul gol, dar si inainte de fiecare masa se pare ca face minuni nu doar in privinta sanatatii, cat si a siluetei. Pentru a va convinge va recomandam sa cititi articolul: Apa calda cu lamaie - miracolul din fiecare dimineata

Citește și:

Cititi continuarea articolului in pagina 2>>

Foto: lamai, ceai - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.