De asemenea persoanele care se stiu sensibile, care au probleme digestive sau boli cronice, diabet ori boli cardiovasculare ar trebui sa aleaga retetele dietetice pentru masa de Pasti.

Cele mai bune retete pentru masa de Paste. Obiceiuri stramosesti

Va propunem cateva retete si idei pentru antreuri, supe si chiar desert, astfel incat sa va bucurati de un meniu pe cat de bogat si variat, pe atat de sanatos.

Retete de Pasti – dietetice

Retete de Pasti: idei pentru antreuri

Va propunem platouri cu lactate slabe, masline, ardei rosu, rosii, iar in locul oualelor, tocmai pentru a evita excesele, va recomandam aspicul de curcan in forma de ou.

aspic in forma de ou - retete de pasti

Reteta aspic de curcan in forma de ou

Aspicul in forma de ou reprezinta un preparat spectaculos, care va impresiona intreaga familie si care este deosebit de gustos.

Ingrediente necesare:

  • 1-2 aripi de curcan – noi va recomandam doua aripi, caci mai jos va oferim si o reteta de ciorba gustoasa din curcanul ramas;
  • 2 catei de usturoi sau mai multi daca sunt foarte mici (cand usturoiul este de gradina);
  • 4 morcovi;
  • O telina;
  • O legatura de patrunjel;
  • O conserva mare de porumb;
  • 1-2 plicuri de gelatina (in functie de cantitatea pe care doriti sa o preparati);
  • 6-10 oua (sau chiar mai multe, insa calculati ingredientele sa va fie suficiente);
  • Piper boabe;
  • Sare.

Mod de preparare:

Se pun pulpele la fiert in apa cat sa le acopere, la foc foarte mic pentru a nu iesi aspicul tulbure. Se spumeaza din cand in cand.

Intre timp se curata legumele, dar nu se feliaza. Se iau ouale, se spala si usor, cu cutitul, in capatul mai mare se va face o mica spartura pe care o veti mari treptat pana ce se formeaza o gaura cu diametru de aproximativ un centimetru (sa incapa lejer un deget prin spartura). Se inteapa apoi de mai multe ori cu o scobitoare continutul oualelor pentru a sparge galbenusul, apoi se golesc (cu continutul oeualelor golite puteti face un chec, o prajitura sau cozonaci). Se spala ouale si pe unterior si se lasa la uscat cel putin o ora.

Spumati intre timp carnea, pana cand nu se mai formeaza spuma. Adaugati sare si cateva boabe de piper. Cand carnea este aproape fiarta, adaugati legumele si mai fierbeti la foc mic. Este indicat sa fierbeti carnea pana ce se desprinde cu susrinta de pe os.

Cand este gata, luati de pe foc, lasati putin la racit pana ce compozitia devine calduta. Strecurati bine supa si calculati o cantitate de aproximativ doua linguri de supa pentru fiecare ou pregatit. Separati aceasta cantitate si adaugati gelatina (cititi intai pe plic modul de folosire, pentru ca difera de la un producator la altul), dar si usturoiul pisat pe care il puneti in sita si scufundati sita in apa calduta cu gelatina (usturoiul este optional). Amestecati bine in supa calduta pana ce gelatina s-a topit. Apoi taiati cuburi o ceasca de carne, una de morcovi cubulete si una de telina cubulete. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Luati cate doua frunze de patrunje, pe prima o plasati pe „fundul” oului si pe ultima dupa ce ati umplut oul. Adaugati carnea taiata cuburi, morcovul, telina, porumbul. Nu puneti in exces compozitie, trebuie sa va ramana loc pentru doua linguri de supa, caci altfel aspicul nu se leaga.

Se pun ouale la frigider pentru cel putin 24 de ore. Cand sunt bine intarite, se sparge usor coaja si se indeparteaza, apoi se orneaza platoruile cu verdeata. Citeste continuarea in pagina 2 >>

Photo: Shutterstock - Hanzi-mor

Retete de Paste cu COLESTEROL scazut
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: