Setari Cookie-uri

Retete de Pasti dietetice si sanatoase

Stim cu totii ca specialistii ne avertizeaza sa nu facem excese alimentare mai ales de sarbatori. Persoanele care au tinut postul Pastelui trebuie sa reintroduca treptat si in cantitati mici alimentele „de dulce”.

Retete dietetice de Pasti: desert cu ciocolata de casa si zmeura

Aveti nevoie pentru prepararea acestui desert de cateva cupe de sticla, o cutie de cacao, unt de cocos, o punga mare de curmale confiate, lapte, o mana de fulgi de migdale si o mana de zmeura.

Se prepara intai ciocolata de casa. Pentru nu vrem sa adaugam zahar, vom folosi curmalele fara samburi. De asemenea vom inlocui untul sau alta sursa de grasimi saturate cu untul de cocos, care este foarte sanatos si nu creste colesterolul rau.

Se pune la foc mic jumatate de litru de lapte, apoi se adauga treptat cacao, amestecand continuu cu un tel. Intre tim intr-o jumatate de cana de lapte se marunteste la blender un pumn de curmale. Se adauga curmalele in laptele de pe foc. Cand amestecul este bine incalzit, se ia de pe foc si se adauga 5-6 linguri de unt de cocos. Se toarna ciocolata in cupe, se adauga zmeura si fulgii de migdale. Se lasa apoi la frigider pentru cateva ore si desertul este gata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.