Stim cu totii ca specialistii ne avertizeaza sa nu facem excese alimentare mai ales de sarbatori. Persoanele care au tinut postul Pastelui trebuie sa reintroduca treptat si in cantitati mici alimentele „de dulce”.
Retete dietetice pentru Paste: ciorba delicioasa de curcan
Va spuneam la reteta anterioara ca vom folosi supa ramasa si restul de carne de curcan pentru prepararea unei ciorbe absolut delicioase.
Ingrediente de care mai aveti nevoie:
- 2 morcovi;
- o telina;
- 3 oua;
- o legatura de patrunjel si o mana de leustean;
- pastarnac si patrunjel radacini;
- 5 rosii;
- 5 cartofi;
- o jumatate de litru de bors
Se pun la fiert in supa de curcan intai radacinoasele taiate marunt, iar cand acestea sunt aproape fierte se adauga rosiile, cartofii taiati cuburi, leusteanul, jumatate de legatura de patrunjel frunze. Se lasa sa fiarba adaugandu-se si sarea, carnea, piperul dupa gust. La final se pune borsul, se mai da un clocot, apoi se presara patrunjelul verde tocat marunt. Citeste continuarea in pagina urmatoare >>