Pentru a va convinge de beneficiile extraordinare ale piersicilor, va invitam sa cititi articolul: Piersicile - Fructele Vietii -Top 10 beneficii miraculoase!

Desigur, in aceasta dieta piersicile pot fi inlocuite cu alte fructe, mai ales daca sunteti alegici la puful de pe coaja acestora. Iata o lista scurta cu fructe de vara care pot inlocui piersicile in aceasta dieta:

    Cirese; Caise; Nectarine; Pepene rosu; Pepene galben; Struguri etc.

Piersicile, pepenele si nectarinele sunt cele mai recomandate datorita faptului ca nu cresc aciditatea gastrica si confera o senzatie de bine si de satul, spre deosebire de celelalte fructe care nu potolesc senzatia de foame.

Dieta cu PIERSICI: principii nutritionale

Fructele contin fructoza, un zahar pe care organismul nostru nu il foloseste ca atare. Prin urmare fructoza trebuie transfotmata in glucoza, carbohidratul preferat de celule si mai ales de sistemul nostru nervos. Acest proces de transformare a fructozei in glucoza este realizat de ficat si consuma energie, accelerand astfel metabolismul. Acest fapt explica de ce fructele sunt considerate alimente cu calorii negative, pentru ca organismul nostru consuma mai multe calorii pentru metabolizarea acestora decat caloriile pe care le contin fructele.

Iata deci ca am mai explicat un mit, acela ca fructele ingrasa. Puteti consuma cu incredere fructe caci acestea accelereaza metabolismul si va ajuta sa pierdeti din surplusul de kilograme.

Principiile dietei cu piersici

Iata care sunt regulile de baza pentru aceasta dieta:

    Consumati 2 litri de apa pe zi; Nu aveti voie sa consumati paine sau orice alt ingredient sau condiment decat cele mentionate in dieta; Nu veti bea cafea sau alta bautura in afara de apa;
Meniul pe zile al dietei cu piersici Primele doua zile – faza de atac

In primele doua zile ale dietei aveti urmatoul meniu:

    La micul dejun: doua piersici si doua pahare cu apa; La pranz: salata din jumatate de peste afumat, un avocado, o piersica, o lingura mix de seminte. Avocado si piersica se taie cuburi cat mai mici, pentru a se amesteca mai bine ingredientele si a conferi un gust delicios. Gustare: doua piersici; Cina: supa/ciorba de legume, cu precizarea ca nu trebuie sa contina ulei, unt sau alta forma de grasime vegetala sau animala. Doar legume fierte sau linte, naut si sare. Puteti prepara rapid o supa-crema de linte, astfel: o mana de linte hidratata, o ceapa, un morcov, o mana de patrunjel proaspat, o jumatate de telina, o lingura-doua de naut hidratat. Legumele nu se taie. Se fierb ingredientele, se scot legumele si se lasa doar lintea, nautul si patrunjelul. Se pune supa la blender si se adauga zeama de lamaie dupa gust. Puteti face si un bors de legume, o supa de rosii, dar atentie: nu se caleste ceapa, nu se adauga niciun strop de ulei in supa sau ciorba, nici macar cateva picaturi, caci altfel ati compromis dieta. De unt sau grasimi animale nici nu mai vorbim.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: